Bize Ulaşın
Justwork Ofis Kampüs,
Balkan Cad.,
Meydan İstanbul AVM, No:62, 34770,
Ümraniye / İstanbul / Türkiye
[email protected]
T: +90 212 982 22 47
Geri

BTvizyon Bursa etkinliğinde Dijital Dönüşümde – Sonraki Adım panelinde dinleyicilerle buluştuk.

BTvizyon Anadolu Toplantıları çerçevesinde Divan Otel’de düzenlenen Bursa etkinliğinde, moderatörlüğünü Kurumsal Dönüşüm Platformu Koordinatörü M. Göker Sarp’ın yaptığı Dijital Dönüşümde – Sonraki Adım panelindeydik. biqsoft adına Yönetici Ortaklarımızdan Ali Çatak’ın yanı sıra, Aktaş Holding Bilgi Teknolojileri Yöneticisi Gökçem Tokay ve IAS Yazılım Genel Müdürü İlker Er’in konuşmacı olarak yer aldığı panelde, teknolojilerin dijital dönüşüm sürecindeki rolleri ve öncelikleri değerlendirildi.

Panelde Ali Çatak, “Herkes dijital dönüşümü farklı algılıyor ve firmalar da bu yolculukta genelde mevcut yazılım ve mevcut süreçleriyle hareket ediyorlar. Lakin, mevcut süreçlerini ve yazılımlarını mutlaka gözden geçirmeliler, yazılımları şu an için işlerini görüyor olabilir, ancak dijital dönüşüm sürecinde onları destekleyip desteklemeyeceği konusunda tekrar bir değerlendirme yapmaları gerekir. Eğer ki bir değişim ya da yeni bir yapılanma söz konusu ise, dijital dönüşümün omurgasında olan ERP’ye geçmeden önce bizler firmalarla mutlaka bir vizyon toplantısı yapıyoruz. Bu sayede, ERP implementasyon çerçevesini de firmanın stratejik planları ve gelecek vizyonu doğrultusunda belirliyoruz. Belirlenen çerçevenin doğru ve bu toplantıdaki hedeflere uygun olarak hayata geçirilebilmesi için ise süreç danışmanlığı adımına geçiyoruz. Çünkü biliyoruz ki, ERP’den önce süreçleri düzenlemek, iyileştirmek, verimli hale getirmek kesinlikle firmaların menfaatine olacaktır.” açıklamaları katılımcılardan olumlu tepkiler aldı. Konuşmasının ikinci bölümünde Dijital Dönüşüm yolculuğunda firmaların hangi adımları takip etmeleri gerektiğine dair önerilerde bulunan Çatak, “Dijital dönüşüm süreci için, mevcut iş süreçlerinin düzenlenmesinden sonra, ideal olarak öncelikle BPM (İş Süreçleri Yönetimi) altyapısı ile ERP (Kurumsal Kaynak Planlama) sistemlerinin uygulanmasının ardından MES (Üretim Yürüme Sistemleri) ve IoT (Nesnelerin İnterneti) yapılarının devreye alınması, sonrasında da BI (İş Zekası) ve RPA (Robotik Süreç Otomasyonu) yazılımlarının kurgulanması şeklinde bir önceliklendirme yapılmasını öneriyoruz.” sözleriyle konuşmasını tamamlayarak, katılımcıların sorularına yanıt verdi.

Panelde yer alan konuşmalar sırasında Göker Sarp ayrıca izleyicilere yönelik online olarak iki bölümlü bir anket düzenledi. Anketin ilk bölümünde katılımcıların dijital dönüşüm projelerinde yer alan yazılım ve teknolojilerin uygulanma öncelikleri konusundaki düşünceleri soruldu. İzleyicilerden gelen yanıtlara göre yazılım ve teknolojiler için en çok tercih edilen uygulama önceliklendirmesi; ERP (Kurumsal Kaynak Planlama), BPM (Kurumsal Süreç Yönetimi), MES (Üretim Yürütme Sistemleri) ve BI (İş Zekâsı) şeklinde oldu.

Anketin ikinci bölümünde ise, dijital dönüşümde yer alan en önemli teknolojiler soruldu. Katılımcılardan gelen yanıtlara göre bu teknolojiler; IoT (Nesnelerin interneti), Siber Güvenlik, AI (Yapay Zeka), Big Data (Büyük Veri), Cloud (Bulut Teknolojisi), AR (Artırılmış Gerçeklik), 3D Baskı Teknolojileri ve Dijital İkiz olarak sıralandı.

Soruları ve interaktif yönetimi için Panel Moderatörü Kurumsal Dönüşüm Platformu Koordinatörü Göker Sarp’a, aktardıkları bilgiler için diğer panel konuşmacılarına ve ilgili katılımlarından dolayı tüm panel dinleyicilerine teşekkür ederiz.